Behöver du dölja att du läst det här? Knappen "Lämna sidan" tar dig snabbt till google.se. Läs mer om att surfa privat och dölja eller rensa webbhistorik på sidan "Dölj ditt besök".
Stöd till dig som utövat våld
Har du utövat våld i en nära relation. Vill du söka stöd och hjälp för att sluta ta till våld?
- Upplever du själv eller dina närstående att du kan bli skrämmande eller kränkande i er relation?
- Blir du för arg och får utbrott som du ångrar efteråt?
- Skapar din svartsjuka problem i nära relationer?
- Har du blivit våldsam?
Genom att kontakta kommunens socialtjänst kan du ansöka om en samtalskontakt. Du når socialtjänsten på telefonnummer 0382-154 60. Be att få kopplas till socialsekreterare på Myndighet Vuxen för att göra en ansökan eller vidare information. Insatserna är kostnadsfria.
ATV-mottagningen i Jönköpings län erbjuder behandling för dig som behöver hjälp med att samtala och reflektera över din ilska, aggressivitet och våldsamhet. En hjälp till ett liv fritt från våld!
Läs mer på 1177 Region Jönköpings län Länk till annan webbplats.
eller kontakta dem på telefonnummer 010-241 10 10
eller mejl rehabiliteringscentrum.jonkoping@rjl.se
Våld i en nära relation beror ofta på att du vill ha kontroll och utöva makt över någon annan och använder våld som ett sätt att få din vilja igenom. Med våld menas inte bara fysiskt våld utan även:
- Psykiskt våld när du skriker, säger elaka eller kränkande saker, utövar kontroll och är svartsjuk.
- Materiellt våld när du avreagerar sig med att slå i dörrar, kasta saker, slå sönder möbler med mera.
- Sexuellt våld när du kräver eller tvingar till sig sex som blir smärtsamt och obekvämt för din partner. Sexuellt våld kan vara allt från "tjatsex” till våldtäkt.
- Ekonomiskt våld är när du tar kontroll över ekonomin och din partner måste be dig om pengar för att göra inköp eller kräver att denne ska betala för allt i hushållet.
- Försummelse när din partner är beroende av hjälp från dig som du inte ger. Kan vara hjälp i form av tillsyn, ge tillräckligt med mat eller undanhålla medicin.
- Digitalt våld när du smygläser din partners mail och sms, använder din partners mobil och utger dig för att vara din partner. Du skickar sms och andra meddelanden även när denne bett dig sluta.
- Latent våld när du förmedlar med blickar, kroppsspråk eller stämning vad som kommer hända utan att något sagts verbalt.
- Hedersrelaterat våld när du styr, kontrollerar eller begränsar en annan person möjlighet att bestämma över sin kropp, handlingar och relationer i syfte att bevara familjens heder.
En anonym stödlinje för den som vill få hjälp att förändra ett kontrollerande eller våldsamt beteende. Samtalen är gratis och syns inte på telefonräkningen. Telefonen bemannas av personal med stor vana att prata med personer som har våldsproblem.
Telefon: 020-55 56 66
Här kan du som köper sexuella tjänster få information om vad du kan få för hjälp och rådgivning för att sluta.Genom vår behandlingsenhet KAST (köp av sexuella tjänster) kan du få hjälp. Du kan vända dig till oss om du köper sexuella tjänster eller har funderingar kring sexköp.
Du kan få samtalsstöd och rådgivning via telefon, e-post eller besök hos oss. Vi erbjuder individuella stödsamtal.
Är du anhörig är du också välkommen att höra av dig. Alla är välkomna, oavsett kön eller sexuell identitet. Du kan kontakta oss anonymt. Vi har tystnadsplikt och vår verksamhet är helt kostnadsfri.
KAST-mottagningen arbetar länsövergripande.
Kontakta KAST-mottagningen på telefonnummer 036-10 74 74
Telefontid tisdag och torsdag klockan 08:30-09:30.
Mer information samt formulär att fylla i om du önskar bli kontaktad hittar du på hemsidan:
Stöd vid sexköp - Jönköpings kommun Länk till annan webbplats.
Kontakt
Handläggare för vuxen
Handläggare för ärenden som rör ekonomiskt bistånd, socialpsykiatri, funktionshinderomsorg, våld i nära relationer, missbruk och beroende.
Telefontid vardagar klockan 8.30 – 9.30. Du når dem via socialkontorets växel.
Socialkontorets växel och reception
Telefon 0382-154 60
Mejladress socialen.soc@savsjo.se