Stockaryd – så mycket mer och så mycket bättre…

För ungefär elva år sedan körde jag långsamt fram på Järnvägsgatan i Stockaryd. Jag var nyförälskad och skulle hem till honom med stort H för första gången. Det var lätt att hitta hade han sagt, huset efter Godishörnan bodde han i.

Vilken Godishörna?! Min kunskap om gator och butiker i Stockaryd var på den tiden obefintlig. Stockaryd var ett ställe jag passerade ibland på väg till eller från badhuset i Sävsjö när jag tröttnat på vägen över Vrigstad. Ett par besök i min tonår hade det blivit men de kunde räknas på ena handens
fingrar.

Året efter blev jag Stockarydsbo när vi köpte huset vid skogskanten. När första sonen kom 2004 var öppna förskolan full av barn och föräldralediga mammor. Perfekt när man är nyinflyttad och knappt känner en kotte. Men om man nu är nyinflyttad och inte har någon liten telning som går på öppna förskolan? Hur gör man då?

Ett tips är att spela innebandy. Här i Stockaryd spelas det mycket innebandy, väldigt mycket innebandy. Börja spela själv eller se till att eventuella barn börjar spela. Det brukar vara välbesökt i idrottshallen både på träningar och på matcher.

Föredrar du större storlek på bollen finns fotbollsplanen bredvid hembygdsparken. Där finns det lag för barn i varierande ålder och gott om föräldrar som tittar på när småttingarna springer på rad efter bollen.

Barngympan är också en samlingsplats och en hjälpande hand brukar alltid uppskattas. Dessutom finns det gympapass även för de som passerat barnstadiet. Att svettas i grupp kan skapa vänskapsband!

Kyrkorna i samhället är en annan väg till nya bekantskaper. Allt från barn- och ungdomsgrupper till körer och frivilligarbete.

Vi är kanske ett litet samhälle men här händer ändå en hel del. Då har jag inte nämnt den årliga Antikmarknaden, Stockarydsfestivalen och förra årets bil- och mc-träffar.

Så visst ska vi väl se till att allt detta finns kvar och varför inte försöka hitta på nya spännande, roliga och intressanta saker? Stockaryd är så mycket mer än ett samhälle man passerar på väg till badhuset i Sävsjö.