Att flytta till Stockaryd

Funderar du på att flytta till Stockaryd? Om du inte redan säkrat en bostad i vårt fina samhälle går det att finna annonser på hus till salu hos Hemnet och det kommunala bostadsföretaget Sävebo har en lista med lediga lägenheter på sin hemsida. Det finns något både för den som drömmer om att få renovera sitt eget boende och den som vill flytta in i något färdigrenoverat. Här är det nära till allt.

Har du egen bil kan du tanka den vid pumparna nere vid järnvägsgatan, ett stenkast från Stockaryds station. Samhället ligger bekvämt placerat vid Södra stambanan där Krösatågen kan frakta dig vart du vill. På knappt en timma är du i Växjö eller Jönköping. Det är ungefär tio minuters resväg med bil till grannsamhällena Vrigstad och Rörvik och cirka en kvart till centralorten Sävsjö.

Har du barn är de hjärtligt välkomna till Appelhagens förskola om de är i den åldern. De lite äldre barnen går i Stockaryds skola. Föreningslivet är aktivt och det finns gott om möjligheter att vara aktiv för den som önskar det. Här finns ett välutrustat gym, välskötta motionsspår, elljusspår, spinning, innebandy och orientering för både amatörer och tävlande. På sommaren kanske badplatsen i Västerkvarn kan locka till besök. Från biblioteket i Stockaryd kan du låna böcker för höstrusk och vintermörker, om du inte hellre är ute i skidspåret.


Tycker du att det saknas någon länk som kan vara bra för en inflyttare att känna till? Fyll gärna i formuläret och berätta det för oss.

Du kan läsa mer om att lägga till länkar här.