Ännu en höst

Höst ute, höst inne, höst i både själ och sinne! Det är faktiskt så som det kan kännas när de där första höstdagarna gör entré sådär i mitten av augusti. Visst är det skönt när man med gott samvete kan ligga inne och läsa en god bok, titta på film och tända ljus, men det känns ändå alltid som om ljuset varar alldeles för kort tid! Jag drabbas i början av varje årstid ofta av en slags melankoli, en känsla av sorgblandad glädje. Jag tror att denna känsla framkallas av dofter och minnesbilder vilka gör att jag blir smärtsamt medveten om att det för varje årstid, och för varje år blir nya människor som fattas mig. Det är nu på hösten som löven färgas underbart och sakta faller till marken för att förmultna och bli till något nytt. Detta påminner mig om att jag sakta med säkert blir äldre….vilket är något som jag delar med resten av mänskligheten! Detta fyller mig med både glädje och sorg, glädje över att få bli äldre, men samtidigt sorg över att jag en dag måste lämna alla de jag älskar så högt. Det är därför jag försöker fylla mina dagar med möten som innehåller allt från glädje, sorg, skratt och tårar. Ja, allt det där som faktiskt är livet, och det som ingen av oss egentligen kan blunda för, men ändå gör det. Varför lägga tid på att oroa sig för grannens oklippta gräsmatta, dåliga asfalterade vägar, frossa i osanna rykten och sprida dessa vidare, älta gamla oförrätter och bli fast i gamla minnen där allt tycktes bättre förr? Det enda vi har är idag, vi kan inte förändra gårdagen utan endast lära oss av den och gå vidare. Vi kan leva och drömma, ge och älska varandra och vi får inte glömma bort att det vi utstrålar också formar vår omgivning och de människor vi möter. Jag har oändligt många dåliga sidor och påminns om dessa varje dag. Jag har mina ärr på både in och utsida, men trots att jag tillsammans med varje människa är unik är inte min situation mer unik än någon annans. Vi kan lära oss så mycket av varandra och vi kan hjälpa varandra så mycket….om vi bara lärde oss att se förbi fördomar och rädslor och började gå bredvid varandra istället för långt ifrån!

Med önskan om en underbar höst fylld av allt det som livet ger oss!